Qui som?


Una mica d'història:

L’origen de l’actual forn  de “Ca Ralet” es perd en el temps.
Els rebesavis Joan Martí i Fortuny i Josepa Duch i Vives van entrar com a pastissers llogaters en la casa on ja hi havia el forn.
A l’any 1889 la farinera subministradora d’aquesta zona, compra la propietat i hi construeix una casa nova sense tocar-ne el forn i els rebesavis passen a ser llogaters de la farinera.

Fins a l’any 1912 es va pastar a mà. Aquell any esta registrat que es van contractar 3 cavalls de força per fer anar la màquina de pastar de la marca “Perfecta”, avui cedida al museu municipal.

A l’any 1917 es fa càrrec del negoci un dels seus fills, Joan Martí i Duch junt amb la seva esposa Antònia  Gasol i Queralt.

A l’any 1946, el seu nebot, Salvador Banús i Martí entra a treballar en el negoci i posteriorment se’n fa càrrec, junt amb  la seva esposa Francesca Balart i Gasol.

Salvador Banús amb la màquina marca PERFECTA en funcionament

 


Just 100 anys després de la construcció de la nova casa de “Ca Ralet”, al 1989, un dels fills Joan Banús i Balart s’incorpora al negoci familiar introduint  una remodelació de les instal·lacions i nova maquinaria. El forn morú, però,  mai ha deixat de funcionar.

 

 

© Ca Ralet - Forn de pa a Vallmoll / caralet.vallmoll@gmail.com

Design by Next Level Design Lizenztyp CC